• projects

  • news


  • publications

  • about

  • contact


  • Facebook
    Twitter
    LinkedIn

    COURTYARD

    20150601_S2_C-Schubert_0122_h&s_1200

    Some spaces are not made for beeing filled with nature. There is few light, the air is bad, the room by itself is narrow and uncomfortable.  Like in the case of a  viennese building, dating back to the late nineteenth century, a very small and narrow courtyard served as ventilation for two vertically aranged  wet areas. The quality is only functional, there is no added value.

    151030_sk_lichtschacht_übersicht_1200

    Mentally realities  of nature, like plants, light or water are introduced into the courtyard by using fragmented pieces of artificial lawn,  subsequently they disintegrate like falling leaves. Like a dress turned inwards the outer space on the inside becomes an inner space on the outside, coloured and soft.

    20150601_S2_C-Schubert_0145_h&s_1200

    20150601_S2_C-Schubert_0095_h&s_1200

    The perception is centra l…..the function is casual …..architecture is experience.

    20150601_S2_C-Schubert_0253_h&s_1200

     

    Images: © Hans Schubert

    Architecture/Design: heri&salli

    Team: Klaus Molterer

    Finished: Juni 2015

    Building Company: StahlundForm / Wien